FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Educatie - intrebari
Ce este celuloidul?
1 raspunsuri 551 vizualizari  raporteaza
EU on Sunday, November 07, 2010 in Educatie - intrebari raspuns 1
Celuloidul a fost inventat de americanul John Hyatt in 1869 si este un material plastic ce se obtine prin dispunerea unui amestec format din nitrat de celuloza, pigmenti si material de umplutura intr-o solutie alcoolica de camfor. La incalzire, celuloidul se poate deforma plastic, adica devine maleabil si poate fi turnat cu usurinta in diferite forme. Celuloidul se intareste atunci cand se usuca si se raceste. Cu celuloidul sau, John Hyatt a incercat sa obtina un premiu acordat pentru realizarea unui material care sa inlocuiasca fildesul necesar realizarii bilelor de biliard. Americanul nu a castigat premiul, dar in 1870 a obtinut un brevet pentru inventia sa.
3

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate