FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Curiozitati - intrebari
Ce este 'Eau de Javelle'?
1 raspunsuri 246 vizualizari  raporteaza
Miron on Sunday, November 07, 2010 in Curiozitati - intrebari



 raspuns 1
Chiar daca denumirea 'Eau de Javelle' ne duce cu gandul la un parfum, este vorba despre cu totul altceva. Chiar si scriitorul Theodor Fontane (1819-1898) a atras atentia in romanul sau Frau Jenny Treibel asupra confuziei care se facea intre 'Eau de Javelle' si 'Eau de Cologne'... 'Eau de Javelle' este o solutie acida pe baza de hipoclorit de potasiu, care era utilizata ca inalbitor si care fusese preparata pentru prima data in 1792, in Franta. Aceasta substanta cu denumire de parfum a fost folosita multa vreme ca inalbitor pentru celuloza, hartie si textile, dar si ca dezinfectant. Produsul a fost preparat pentru prima data in localitatea franceza Javelle prin introducerea de vapori de clor intr-o solutie de potasa. De cand exista tapete in Europa? Dupa ce in China timp de foarte multi ani peretii incaperilor fusesera impodobiti cu tapet din hartie, prin sec. al XVI-lea primele modele de tapet au ajuns in Europa, prin intermediul Companiei Indiilor de Est. Pe continentul european s-a inceput cu dispunerea pe pereti a unor fasii de stofa. Abia in 1750 s-a trecut si in Europa la lipirea pe pereti a tapetelor din matase sau din catifea.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate