FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Stiinta Si Tehnologie - intrebari
Ce descoperire importanta i se datoreaza lui Roger Bacon?
2 raspunsuri 292 vizualizari  raporteaza
Ana on Friday, August 06, 2010 in Stiinta Si Tehnologie - intrebari



 raspuns 1
Filosoful materialist englez Roger Bacon (cea, 1214-1292) a observat printre altele şi faptul că lumânările aprinse, dispuse într-un recipient închis, se sting rapid. Bacon, omul care a fost numit de către contemporanii săi doctor mirabilis („doctorul uimitor”), a tras concluzia că pentru ardere este nevoie de aer. Această constatare contrazicea ideea filosofică în conformitate cu care focul constituia unul dintre cele patru elemente de bază ale Universului.
0

     raspunde    raporteaza   
Editor FW on Friday, August 06, 2010


 raspuns 2
Simon Seth a fost omul care a căutat răspunsul la această întrebare în anul 1070. El a descris obţinerea camforului din lemnul arborelui de camfor. Acest arbore care creşte doar în anumite regiuni ale Japoniei şi în insula Formosa reprezintă materia primă pentru obţinerea camforului, cunoscut deja pe vremea Iui Seth. Procesul de obţinere a camforului nu s-a modificat de atunci şi până acum decât foarte puţin. Frunzele, crengile şi lemnul mărunţit, toate provenind de la arbori în vârstă de cel puţin 50 de ani, sunt dispuse în apă şi distilate. Din produsul distilat se separă uleiul de camfor care, în funcţie de puritate, poate avea şi aspectul unor cristale incolore.
0

     raspunde    raporteaza   
Editor FW on Friday, August 06, 2010



 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate