FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Stiinta Si Tehnologie - intrebari
Ce avantaje implica sistemele de propulsie cu energie atomica?
1 raspunsuri 249 vizualizari  raporteaza
Carmina on Friday, January 21, 2011 in Stiinta Si Tehnologie - intrebari



 raspuns 1
Energia atomica obtinuta in reactoare care lucreaza cu apa sub presiune ar fi, conform parerii specialistilor, deosebit de avantajoasa, deoarece pentru obtinerea acestui tip de energie este necesar un spatiu relativ redus. In schimb, potentialul energetic este nelimitat. In cazul navelor prevazute cu sisteme de propulsie pe baza de energie atomica nu este nevoie de aer pentru procesul de combustie, iar autonomia lor este nelimitata teoretic, deoarece nu este necesar sa se efectueze alimentarea cu combustibil. Primele nave prevazute cu sisteme de propulsie si antrenare pe baza de energie atomica au fost navele de razboi. Un exemplu in acest sens este submarinul american Nautilus care a fost lansat la apa in 1954 si care a devenit celebru prin faptul ca a trecut pe sub calota de gheata de la Polul Nord (evenimentul s-a produs in 1958). Tot in 1954 au fost lansate la apa si submarine sovietice cu sisteme de propulsie si antrenare pe baza de energie atomica. In 1959, specialistii sovietici au realizat primul spargator de gheata care functiona cu energie atomica. Printre cele mai cunoscute nave comerciale prevazute cu sisteme de propulsie pe baza de energie atomica s-au numarat vasul american Savannah, care a fost lansat la apa in 1962 si vasul german Otto Hahn, care a fost lansat la apa in 1964.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate