FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Educatie - intrebari
Ce a vrut sa demonstreze Goethe prin 'Teoria cromaticii'?
1 raspunsuri 434 vizualizari  raporteaza
Marcel on Sunday, November 07, 2010 in Educatie - intrebari



 raspuns 1
In 1830, a fost editata lucrarea lui Johann Wolfgang Goethe (17491832), Teoria cromaticii, o provocare la adresa teoriei legate de natura culorilor, care fusese formulata de catre Isaac Newton cu 100 de ani in urma. Goethe a folosit numai dispozitive mecanice care nui inspirau niciun fel de incredere. Pentru marele poet omul era cel mai bun instrument destinat cercetarilor in domeniul fizicii. Teoria lui Goethe era total gresita. El, omul, era cel mai important in cadrul experientelor pe care le efectua. Cand a privit pentru prima data printro prisma si a observat trecerile de la culori deschise la culori inchise, el a fost convins ca teoria lui Newton era gresita. Poetul era ferm convins de faptul ca toate culorile se formeaza in ochi. Cu 100 de ani inaintea lui Goethe, Newton a procedat la refractia luminii albe incat cu ajutorul uneiprisme a reusit sa descompuna lumina alba, obtinand spectrul cromatic al acesteia si formuland ideea conform careia culorile rezulta pe baza unei proprietati a luminii.
1

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate