FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Referat : Fizica Si Universul - intrebari
Care sunt cele trei legi ale mişcării planetelor, formulate de către Kepler? Referat : Fizica si Universul
1 raspunsuri 3448 vizualizari  raporteaza
Ema on Wednesday, August 18, 2010 in Referat : Fizica Si Universul - intrebari



 raspuns 1
Astronomul şi filosoful materialist german Johannes Kepler (1571-1630) a formulat în sec. al XVII-lea cele trei legi ale mişcării planetelor, legi care îi poartă numele. Kepler a pornit de la modelul heliocentric al Universului, realizat de Nicolaus Copernicus (1473-1543) şi de la observaţiile astronomului danez Tycho Brahe (1546-1601). In prima lege a lui Kepler se arată că planetele nu se deplasează de-a lungul unor orbite circulare, ci pe orbite eliptice în jurul Soarelui, Soarele găsindu-se într-unul dintre cele două focare ale elipsei. A doua lege a lui Kepler se referă la mişcarea planetelor de-a lungul orbitelor lor: linia imaginară care uneşte o anumită planetă cu Soarele intersectează la anumite intervale de timp aceleaşi suprafeţe ale orbitelor eliptice. Pomindu-se de la această a doua lege se poate trage concluzia că planetele se mişca mai rapid pe măsură ce se apropie mai mult de Soare. Prin cea de-a treia lege Kepler afirmă că raportul dintre cubul distanţei medii dintre o anumită planeta şi Soare, distanţă ridicată la puterea a treia, şi valoarea perioadei necesare unei rotaţii, ridicată la pătrat, este constant. Această a treia lege a lui Kepler a constituit baza legii gravitaţiei, formulate de Isaac Newton (1642-1727).
0

     raspunde    raporteaza   
Paula on Wednesday, August 18, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate