FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Curiozitati - intrebari
Care sonda spatiala a transmis primele date despre planeta Marte?
1 raspunsuri 233 vizualizari  raporteaza
Grig on Friday, January 21, 2011 in Curiozitati - intrebari



 raspuns 1
Primele imagini ale planetei Marte au fost transmise in 1965 de catre sonda spatiala americana Mariner 3, care s-a aflat la o distanta de 9 800 km fata de planeta. Sondele Mariner 6 si Mariner 7 s-au apropiat mai mult de Marte (pana la aproximativ 3 500 km). Sonda Mariner 9, lansata in 1971, a ajuns pe orbita planetei, de unde a transmis o serie de date legate de Marte. In 1976 au aterizat pe Marte sondele Viking 1 si Viking 2 care au transmis imagini si date si au cercetat solul in vederea descoperirii unor eventuale organisme vii. Cele mai recente date despre Planeta Rosie au fost transmise in 1997 de catre robotul cosmic Sojourner.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate