FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
-1


 famous?
Educatie - intrebari
Care este diferenta dintre curentul continuu si curentul alternativ?
1 raspunsuri 3316 vizualizari  raporteaza
Ciribauru on Sunday, November 07, 2010 in Educatie - intrebari  best answer
In cazul curentului continuu -asa cum este cel dat de o baterie pentru lanterna - curentul trece continuu si constant de la polul negativ, prin lampa, catre polul pozitiv al bateriei. In cazul curentului alternativ, in 'baterie' (de exemplu, in cazul sistemului nostru de alimentare cu energie electrica), curentul isi modifica polaritatea de 50 de ori pe secunda. Efectul ambelor tipuri de curent este acelasi asupra tuturor consumatorilor (becuri, sisteme de incalzire). Electromotoarele sunt structurate diferit, in functie de tipul de curent. Retelele de curent din trecut, de pilda coloanele voltaice, realizau numai curent continuu.
8

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate