FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Istoria Lumii - intrebari
Care era viata regilor si nobililor la castele pe timp de pace in Anglia?
1 raspunsuri 588 vizualizari  raporteaza
Gabriela on Wednesday, November 03, 2010 in Istoria Lumii - intrebari



  best answer
Regii si nobilii traiau in castele impreuna cu familiile lor, cu slujitorii si soldatii. In vreme de pace, stapanul castelului isi administra pamanturile, pastra legea si ordinea si organiza petreceri si turniruri. Regii si nobilii plecau adesea sa vaneze pe terenurile din imprejurimile castelelor lor. Ei plecau calare insotiti de ogari si vanau cerbi, mistreti, ursi si lupi. In Evul Mediu, era un sport foarte popular vanatoarea cu soimi. Stapanii, impreuna cu doamnele lor, aveau soimi dresati de soimari ca sa prinda animale mici si pasari. La castel se tineau adesea intreceri cavaleresti numite turniruri. Proba cea mai admirata era cea in care doi cavaleri se napusteau calari unul asupra celuilalt, fiecare dintre ei incercand cu ajutorul lancilor sa-si doboare adversarul la pamant. Salile mari ale castelelor gazduiau adesea petreceri imbelsugate. Pajii serveau invitatilor mancaruri si bauturi fine, mascaricii spuneau snoave iar menestrelii cantau din instrumente si din glas.
10

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Wednesday, November 03, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate