FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Curiozitati - intrebari
Care au fost primele cuvinte rostite la telefon?
1 raspunsuri 532 vizualizari  raporteaza
Velea on Sunday, November 07, 2010 in Curiozitati - intrebari



 raspuns 1
La 10 martie 1876, cand asistentul fiziologului si inventatorului Alexander Graham Bell 1-a auzit pe seful sau rostind la telefon cuvintele 'Domnule Bell, veniti incoace!’, trecusera doi ani de-a lungul carora Bell si Watson incercasera fara succes sa puna la punct un aparat telefonic. Desi cu ajutorul acestui aparat puteau fi transmise si receptate mesaje vocale, niciopersoana si nicio firma nu s-au aratat interesate de aceasta noua inventie. Bell nu s-a lasat descurajat si a continuat sa modifice si sa perfectioneze aparatul pe care-1 inventase. La data de 9 octombrie 1876, are loc o convorbire telefonica intre Oxford si Cambridge, orase care se gasesc la 3 km distanta unul fata de altul, in 1877, Bell infiinteaza o firma in care incepe productia de serie a telefoanelor pe care inventatorul le inchiria. Germanul Werner von Siemens si-a procurat un telefon 'Bell' si a inceput sa-1 perfectioneze in ciuda protestelor venite din partea firmei producatoare. Siemens a trecut apoi si la comercializarea telefonului pe care il perfectionase, in 1885, firma lui Bell trece in proprietatea firmei 'American Telephone and Telegraph Company' care fusese infiintata de curand la New York.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate