FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Care au fost predecesorii avioanelor moderne, destinate transportului de calatori?
1 raspunsuri 278 vizualizari  raporteaza
Laur on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari



 raspuns 1
Legendarul Ju 52 construit de Hugo Junkers (1859-1935) a aparut pe piata in 1932. Acest aparat echipat cu trei motoare avea o deschidere de 29 m si atingea o viteza de zbor, in timpul calatoriei, de 250 km /h, putand sa transporte 20 de pasageri. Acest avion s-a remarcat prin eficienta si siguranta, motiv pentru care a fost utilizat exclusiv pentru aviatia civila. Este important de subliniat si faptul ca au fost vandute 4 000 de avioane Ju 52 . Cel mai rapid avion de pasageri, de altfel primul avion german cu tren de aterizare mobil, a fost aparatul He 70, realizat in 1932 de catre Ernst Heinkel (1888-1958). Avionul lui Heinkel se putea deplasa cu 350 km/h, dar la bordul sau puteau urca numai cinci pasageri. In 1935, specialistii firmei Douglas Aircraft Company Inc. au construit avionul DC 3 cu tren de aterizare mobil, cu ajutorul caruia puteau fi transportati 28 de pasageri.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate