FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Cand s-a utilizat curent alternativ pentru alimentarea locomotivelor?
1 raspunsuri 383 vizualizari  raporteaza
Chelu on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari raspuns 1
Pentru ca transportul energiei electrice la distante mari sa nu implice pierderi mari in conditiile in care se lucreaza cu curent alternativ, era nevoie sa se faca alimentarea retelelor de cale ferata cu inalta tensiune. Imediat ce au fost realizate motoarele trifazate (in 1892) s-a incercat utilizarea acestora. In 1902, a fost data in folosinta o linie feroviara electrificata, alimentata cu curent alternativ, avand o lungime de 100 km, iar in 1906 locomotivele care strabateau tunelul Simplon erau alimentate cu curent alternativ. Cu toate ca pe o serie de rute feroviare s-a efectuat trecerea de la curent continuu la curent alternativ si, desi au fost construite locomotive puternice, de pana la 1400 kW, sistemul de alimentare cu curent alternativ nu s-a putut impune in domeniul cailor ferate.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate