FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Muzica - intrebari
Cand au fost construite primele viori?
1 raspunsuri 381 vizualizari  raporteaza
Lucy on Sunday, November 07, 2010 in Muzica - intrebari raspuns 1
Primele viori au fost realizate in 1560 de catre lutierii italieni din Brescia. Gasparo da Salo, care afirma despre sine ca este maestru lutier, a construit viori care se deosebeau de lautele deja cunoscute la acea vreme. Lauta, instrument folosit deja din sec. al IX-lea, nu avea forma caracteristica si, in consecinta, nici rezonanta viorii. Vioara construita de Salo a fost modificata de catre cunoscutul constructor de instrumente muzicale Nicola Amati (1596-1684). Partea inferioara a instrumentului a devenit mai plata, portiunea medie a cutiei de rezonanta a fost ingustata, iar fantele practicate au capatat un design mai elegant. Elevul lui Amati, Antonio Stradivari (1644-1737) a fost cel care a dat viorii forma clasica pe care o cunoastem astazi. Dupa ce a efectuat o serie intreaga de incercari, Stradivari a reusit sa-si dea seama ca lungimea ideala a cutiei de rezonanta a unei viori este de 35 cm.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate