FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
-1


 famous?
Istoria Lumii - intrebari
Cand au fost construite primele mori de vant?
1 raspunsuri 785 vizualizari  raporteaza
Camy on Friday, August 06, 2010 in Istoria Lumii - intrebari raspuns 1
Poate părea surprinzător faptul că primele mori de vânt au fost construite în apropierea oraşului Beijing abia în jurul anului 900. Până atunci forţa eoliană fusese utilizată doar în navigaţie, nu şi pentru antrenarea roţilor. Este posibil ca ideea de a folosi forţa vântului pentru a acţiona roţile morilor să fi aparţinut călugărilor budişti, care au construit prin anul 900 o serie de mori ce serveau ca locuri de rugăciune. Morile respective erau prevăzute cu roţi mici, a căror menire era aceea de a se învârti tot timpul.
Primele roţi acţionate de energia eoliană, folosite pentru morărit, erau la început nişte structuri extrem de simple. Pe un ax vertical era dispus un număr de pana la douăsprezece pânze şi o piatra de moară. Poziţia pânzelor respective putea fi modificată.

0

     raspunde    raporteaza   
Editor FW on Friday, August 06, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate