FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Curiozitati - intrebari
Cand au aparut pe piata colorantii sintetici?
1 raspunsuri 558 vizualizari  raporteaza
Alexa on Sunday, November 07, 2010 in Curiozitati - intrebari raspuns 1
In anul 1856, chimistul englez William Henry Perkin a incercat sa obtina chinina sintetica. Pentru aceasta, Perkin a tratat anilina cu dicromat de potasiu, obtinand o substanta violetacare a fost utilizata mai tarziu pe post de colorant. Perkin a numit aceasta substanta 'Mauvein' si a investit chiar in constructia unei fabrici pentru a realiza produsul la scara industriala si pentru a-1 comercializa. Initiativa chimistului englez a fost un mare succes si, in scurta vreme, a fost posibila realizarea altor coloranti sintetici pe baza de anilina sau de fractiuni de gudron provenit din huila. Colorantii sintetici au inceput sa concureze pe piata cu cei naturali.
2

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate