FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Cand a fost inventata combina (masina de secerat si de treierat)?
1 raspunsuri 624 vizualizari  raporteaza
Viorel on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari raspuns 1
Primele incercari de realizare a unei astfel de masini au fost facute de catre britanicul Harry G. Ferguson (1884-1960). El a realizat in 1935 un dispozitiv cu fixare in trei puncte (facand astfel legatura intre componenta activa si componenta de tractiune) combinat cu un elevator hidraulic. Astfel, cel care conducea aceasta masina agricola putea controla toate componentele dispuse pe sistemul de tractiune. In 1935 apar in SUA primele seceratoare trase de tractor, ancorate cu bara de trac-tare cu cep. In Germania, primele masini de secerat si de treierat, asa-numitele combine, apar in 1937. Ele sunt produse de firma Claas, sunt trase cu bara de tractare cu cep si reprezinta o combinatie perfecta intre seceratoare si treieratoare.
1

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate