FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Cand a fost inventat CD-ul?
1 raspunsuri 680 vizualizari  raporteaza
Chelu on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari raspuns 1
Compact-discul (CD-ul) a fost inventat in 1979 si a aparut pe piata in 1982. Spre deosebire de discul utilizat pana arunci, in cazul CD-ului tehnica de inregistrare a sunetului era cu totul alta. La imprimarea pe CD semnalele sonore digitalizate sunt imprimate pe o suprafata reflectoare, in procesul de imprimare (ardere) formandu-se o spirala care evolueaza din interior spre exterior, spirala formata din santuri microscopice. Citirea CD-ului se efectueaza cu un aparat special (CD-player). Operatia are loc prin baleiere cu ajutorul unui laser, uzura CD-ului fiind astfel nula. CD-urile obisnuite au un diametru de 12 cm si o durata de pana la 74 minute.
-1

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate