FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Curiozitati - intrebari
Cand a fost depasita viteza sunetului?
1 raspunsuri 336 vizualizari  raporteaza
Sorin on Friday, January 21, 2011 in Curiozitati - intrebari



 raspuns 1
Viteza sunetului (viteza sunetului este de aproximativ 1 190 km/h) a fost depasita in 1947, de catre avionul Bell XI, propulsat cu ajutorul unei rachete. In 1948, viteza sunetului a fost din nou depasita de avionul supersonic De Havilland DH 110, avand un sistem de propulsie cu reactie. In 1969, a fost creat de catre specialistii britanici si francezi avionul Concorde care atinge o viteza de doua ori mai mare decat viteza sunetului, ajunge la o altitudine de 18 000 m si poate transporta 144 de pasageri. Incepand din 1976 Concorde este utilizat ca avion de linie. In perioada in care a fost pus la punct avionul Concorde, a fost realizat si avionul Tupolev TU-144, care depasea viteza sunetului, dar care nu a indeplinit conditiile necesare pentru a fi utilizat in practica.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate