FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Curiozitati - intrebari
Cand a decolat primul elicopter?
1 raspunsuri 335 vizualizari  raporteaza
Didi on Friday, January 21, 2011 in Curiozitati - intrebari



 raspuns 1
Dupa o serie de proiecte si de incercari s-a reusit construirea unui elicopter la inceputul sec. al XX-lea. In 1907 Louis Brequet (1880-1955) a reusit sa ajunga cu elicopterul sau la o inaltime de 1,50 m. Tot in 1907 Paul Cornu (1841-1920) a construit un elicopter. Cu doua persoane la bord aparatul a ajuns la o inaltime de 1,50 m, mentinan-du-se in aer timp de un minut. Primul aparat asemanator elicopterului, care avea stabilitate si putea fi pilotat, a fost aparatul cu elice realizat de catre spaniolul Juan de la Cierva (1895-1936). Acest aparat de zbor a fost prezentat pentru prima data in 1923. Elicopterul lui Cierva era de fapt o combinatie intre un avion si un rotor fara sistem de antrenare. Acesta este motivul pentru care cu acest aparat nu se puteau executa manevre tipice pentru un elicopter, cum ar fi, de pilda, decolarea si aterizarea pe verticala sau modificarea brusca a altitudinii, respectiv deplasarea inapoi.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate