FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
La Inceputuri - intrebari
Babilonul a fost considerat unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii. De ce?
1 raspunsuri 80 vizualizari  raporteaza
gogu on Wednesday, November 03, 2010 in La Inceputuri - intrebari raspuns 1
Cea mai mare parte a orasului Babilon era inconjurata de 2 ziduri masive. Poarta de intrare in oras se chema poarta zeitei Istar dupa numele zeitei. Aceasta poarta era acoperita cu placi albastre si stralucitoare de ceramica si era impodobita cu picturi ce reprezentau tauri si dragoni. In interior a fost construit un turn in trepte numit ziggurat. Acest turn a fost construit de Nabucodonosor in cinstea zeului Marduk, zeul suprem al orasului. In cinstea zeului Marduk se organiza un festival numit Festivalul Anului Nou si tinea 11 zile. Orasul Babilon a fost renumit mai ales pentru gradinile sale suspendate. Nabucodonosor a construit aceste gradini pentru sotia sa care dudea dorul dealurilor inverzite din tinuturile unde se nascuse.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Wednesday, November 03, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate